X

Micul dejun de care ai nevoie: Alimentele care reglează glicemia

Micul dejun de care ai nevoie: Alimentele care reglează glicemia. Pentru a echilibra nivelul zahărului din sânge , Dr. Elena Solomatina sfătuiește să vă începeți ziua cu un mic dejun adecvat.

Micul dejun de care ai nevoie: Alimentele care reglează glicemia

Normalizarea nivelului de zahăr din sânge vă permite să reduceți riscul de a dezvolta patologii periculoase, cum ar fi diabetul și bolile cardiovasculare. Această normalizare poate fi realizată prin exerciții fizice adecvate și o dietă bine structurată pe parcursul zilei.

În special, medicul recomandă organizarea corectă a micului dejun, incluzând proteine slabe, grăsimi sănătoase și carbohidrați complecși (fibre). Iată care sunt produsele ideale la micul dejun pentru a normaliza nivelul de zahăr.

CITEȘTE ȘI: Vârfuri ridicate ale glicemiei: 7 tipuri de fructe cu care diabeticii să fie atenți

Avocado

Consumul său oferă organismului acele grăsimi sănătoase și fibre care sunt atât de necesare în timpul primei mese. Datorită acestor componente, senzația de sațietate rămâne mai lungă – o persoană nu va simți foamea rapid și nivelul său de zahăr nu fluctuează de la aceste gustări suplimentare.

„Grăsimea conținută în avocado te face să te simți sătul mai mult timp, reducând astfel dorința de a lua gustări”, explică specialistul.

Fulgii de ovăz (cereale integrale)

Ovăzul conține fibre beta-glucanice, care încetinesc digestia, ceea ce prelungește și senzația de sațietate. Puteți adăuga la fulgii de ovăz fructe de pădure, legume și fructe cu un indice glicemic scăzut – acest lucru oferă în plus nutrienți organismului, prelungind și mai mult sațietatea.

Cacao

Pentru a normaliza nivelul de zahăr, aceasta trebuie consumată strict neîndulcită.

„S-a demonstrat că pudra de cacao fără zahăr are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge. Produsul conține flavonoide care pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină”, notează expertul.

Cacao are un efect benefic asupra organismului: susține sistemul cardiovascular, acționează ca un antidepresiv, îmbunătățește starea pielii și ajută în cazul astmului bronșic. Cu toate acestea, femeile însărcinate trebuie să o folosească cu atenție, deoarece cacaua poate provoca alergii și poate încetini absorbția calciului. Această băutură poate fi utilă, dar este important să știi când să o limitezi și să fii conștientă de posibilele efecte secundare.

CITEȘTE ȘI: Normalizarea glicemiei: Regula 15-15 care are efect instant asupra nivelului de zahăr din sânge

Pudra de cacao se obține din semințele boabelor de cacao, care sunt curățate, prăjite și măcinate. Ulterior, untul este stors din masă și este măcinat într-o pulbere. Produsele din cacao conțin multe elemente utile: acizi organici, fibre, vitaminele B, PP, E, acid folic, fluor, magneziu, fier, mangan, zinc, calciu etc.

Consumul moderat de cacao de înaltă calitate îmbunătățește funcția creierului, normalizează nivelul colesterolului și accelerează vindecarea rănilor, potrivit actualno.com.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro